[REQ_ERR: UNKNOWN] [KTrafficClient] Something is wrong. Enable debug mode to see the reason. Ecosed
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació Política de Cookies . Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.

Projecte

Disseny, constitució i desenvolupament d'un espai dedicat a la Seguretat i Defensa en un sentit ampli, promogut per capital privat i amb el suport de les diferents Administracions competents.

Síntesi descriptiva

Dissenyar estructural i funcionalment un espai dedicat a la Seguretat i Defensa incorporant àmbits i activitats sinèrgiques, que permetin la seva tematització, objectiu i missió de l'empresa fundadora i gestora del Projecte.

Objectiu

Generar una estructura funcional que permeti incorporar diverses organitzacions, directa o indirectament vinculades amb els conceptes de seguretat i/o defensa, des d'Empreses a Universitats, Fundacions i Federacions esportives. ECOSED s'estructura en catorze orbitals concèntrics a un nucli operatiu que contempla el disseny i dinamització d'estructures funcionals que entren en mútua sinergia i complement, respectant a més cadascuna la seva pròpia especificitat de negoci.

Orbitals

Parque

Parc Científic i Tecnològic de Seguretat i Defensa

Creació d'un Parc Científic i Tecnològic de Seguretat i Defensa a partir d'empreses que reuneixin els requisits específics per poder instal·lar-se en ell mateix. La Universitat de Lleida estaria disposada a la seva tutela si es realitzés a la província.

Inicialment es podria situar al Parc Científic i Tecnològic de Gardeny (Lleida), ja que encara que sigui agroalimentari està disposat a habilitar un espai específic per a l'àmbit de la seguretat i defensa, en trobar-se amb un 20% de desocupació.

Parque

Clúster d'empreses vinculades a la seguretat i defensa

Dissenyar i dinamitzar un Clúster d'empreses vinculades a la seguretat i defensa. Aquest Clúster estarà conformat per empreses que tenen en el sector de seguretat o defensa el seu “core-business”.

L'avantatge que se'ls ofereix és la inherent a un espai tematitzat que aglutini tots els interessos i necessitats que puguin sorgir en matèria de seguretat i defensa. Lògicament les noves tecnologies permetran disposar d'espais virtuals i de simulació, així com videoconferències i accessibilitat a catàlegs virtuals de productes i serveis.

Parque

Outlet

Disseny i implementació d'un Outlet que tingui com a objectiu l'adquisició i venda al detall i a l’engròs de productes provinents d'excedents militars, exceptuant les armes i concretant-se inicialment en roba, complements, equips, etc., així com vehicles d'interès per al mercat civil, tals com a camions, caps tractores, erugues, motocicletes i vehicles tot terreny.

Parque

Campus de Seguretat i Defensa

Creació del Campus de Seguretat i Defensa IESDE d'ECOSED. Aquest Campus té com a objectiu formar a unitats militars i policials, reforçar la formació a reservistes i oferir cursos ad-hoc a institucions o unitats. El Campus establirà diferents convenis amb universitats de referència, dissenyant-se inicialment quatre nivells de formació:


Fase 1: Cursos monogràfics sobre seguretat i defensa, pública i privada.


Fase 2: Formació professional (FP1 i FP2) en seguretat i defensa. Tècnic en Seguretat-Defensa.

Fase 3: Grau en Seguretat i Defensa.

Fase 4: Disseny i didàctica de cursos de cursos d'Extensió Universitària, de Postgrau, Màster i Doctorats en seguretat i defensa.

Parque

Rescat professional i emergències.

Disseny i desenvolupament d'un espai polifuncional orientat a la formació teòric-pràctica que demanda tot servei de rescat professional, des d'un punt de vista sanitari en entorns especials: aquàtic, subaquàtic, aeronàutic, muntanya, llocs confinats, etc. 


La formació és específica, a través de cursos monogràfics, teòric-pràctics, i també s'impartirà formació a mida, adaptada al lloc de treball de cada professional sanitari o no sanitari.

Parque

Federacions esportives

Generació de Convenis ad-hoc amb Federacions esportives, directa o indirectament implicades en l'àmbit de la seguretat i defensa. 
A través de les Federacions es promouran tant competicions com entrenaments i cursos de formació, ja sigui d'iniciació com d'optimització en el seu específic domini competencial.

Parque

Activitats Indoor i Outdoor

Activitats Indoor i Outdoor, Teambuilding, Bootcamps, Pista Americana, Gimnàs, recorreguts de Fúting senyalitzats, protocolitzats i Rocòdrom. Aquestes activitats es promouran com a fi en si mateixes, o com a mitjans o instruments de cohesió de grups, o superació de crisis vinculades a les relacions humanes en l'àmbit empresarial, podent organitzar-se accions tant des de l'òptica del coaching com des de la visió d'accions de supervivència com a experiència i emoció.

Parque

Espai familiar

Espai familiar (Parcs infantils i juvenils, l'oci familiar compartit). Aquest orbital té com a fi en si mateix facilitar espais perquè famílies amb els seus fills puguin compartir oci i restauració familiar. Aquest orbital també incorporarà espais infantils adequats per a la formació en seguretat vial, així com de formació del criteri ecològic per a nens, joves i adults.

Parque

Restauració i hostalatge

Espai de restauració i hostalatge com a complement a totes les activitats generades que inclourà un restaurant amb diferents nivells de servei, menús per a esportistes i famílies, cafeteria, així com parcs amb barbacoes i zona d'oci. 
En quant a l'Hostalatge, es construiran o adequaran (depenent de l'emplaçament final) les instal·lacions existents per acollir un espai de pernocta a diferents nivells: professional, familiar, grups, esportistes i individual.

Parque

Psicologia clínica i psiquiatria traumatològica

Psicologia clínica i psiquiatria traumatològica per exposició a la violència (situacions de guerra, terrorisme, delinqüència, violència de gènere, segrests, mobbing….). Tres són els eixos que configuren aquest orbital: 


1- Terapèutic: Encaminat al diagnòstic i tractament de la persona traumatitzada. 
2- Rehabilitatiu: Orientat a inserir en la societat a les persones traumatitzades, posterior al tractament
3- Preventiu:
a. D'inici del problema, és a dir formant i dotant de recursos a totes les persones que estan exposades a violència psicològica: militars, policies, seguretat privada i persones en risc.
b. De reforç de la personalitat, perquè s'elevi el seu llindar de fragilitat

Parque

Publicitat i comunicació estratègica en seguretat i defensa

Publicitat i comunicació estratègica en seguretat i defensa. ECOSED és també una Agència especialitzada en publicitat i comunicació en seguretat i defensa, ja que a més en el seu Espai Corporatiu reuneix la major part dels àmbits a comunicar en aquest sector.

Parque

Incubadora de projectes

Creació d'un servei de “incubadora” de projectes, així com un “viver” d'empreses en seguretat i defensa. La incubadora de projectes, actuarà com una plataforma que permeti assumir tres objectius seqüenciats: contrastar amb experts, seleccionar les prioritats i afavorir els projectes en el seu desenvolupament mitjançant convenis amb les principals Escoles de Negocis i Facultats universitàries.

El viver d'empreses pretén acompanyar aquells projectes ja iniciats en l'apartat anterior (incubadora de projectes) o bé aportats per actors externs, i que una vegada seleccionats i contrastats per un equip d'experts, permet la seva instal·lació al Parc Científic, Clúster i/o Campus d'ECOSED.

Parque

Parc de geografia i arqueologia històric-militar

Creació d'un Parc de geografia i arqueologia històric-militar, enfocat a investigar, analitzar, registrar i preservar les restes bèl·liques i militars del passat. Es preveu l'elaboració d'un catàleg amb definició de localització, itineraris per zones, àmbits i temàtiques, estructura, dimensions i funció de cadascuna de les construccions o objectes.

Parque

Aplicacions civils

Seguretat i Defensa: una realitat en la vida quotidiana. Aquest Orbital està vehiculitzat en els següents eixos:

• Museitzar interactivament, aprofitant les noves tecnologies els conceptes de seguretat i defensa a través de la Història.

• Afavorir la informació sobre seguretat i defensa per a empreses i particulars, investigant les seves necessitats i oferint solucions de mercat. Traslladar a les empreses centrades en la seguretat civil, les necessitats dels ciutadans. (Prèvia investigació objectiva sobre aquest tema).

• Procurar apropar la seguretat a la ciutadania, principalment a través d'estratègies formatives i preventives.

• Generar el “portafoli” de seguretat del ciutadà.

• Realitzar investigacions prospectivistes sobre necessitats i expectatives dels ciutadans, en relació a la seguretat i la seva defensa.

Esdeveniments

juny 2021
Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234

Convenis i col·laboradors institucionals

Generalitat de Catalunya Asociación de Relaciones Culturales Catalunya-Israel Instituto Español de Estudios Estratégicos IEEE Atenea Imperial War Museum First World War Centenary IEM Instituto de Estudios Médicos - Emergencia Training SECINDEF (Security, Intelligence & Defence) ADI SPAIN RISK CONSULTING UMT (Unión Militar de Tropa) OATM (Organización de Apoyo a la Tropa y Marinería) Universitat Autònoma de Barcelona Universidad a Distancia de Madrid LSTE Academia FYE Formación y Especialización en Seguridad Privada Comebe Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya Batlla Museu d'Història de Catalunya El Diario Militar Revista de Historia Rei Militaris de la Editorial HRM